top of page

Франц Кафка

77658_HC_Kafka_abb_113r-e1656677863779.png

Често задавани въпроси

Какво представлява този онлайн курс?

Лиза Боева: Курсът се състои от девет аудио-лекции. Зад кадър звучи моят глас, Ицко Финци прочита илюстриращи откъси от различни текстове на Кафка. Първите две лекции имат общ характер: в първата разказвам за историческия фон - Европа в навечерието на Първата световна война, Австро-Унгарската империя и градът, в който живее и твори Кафка - Прага; във втората лекция обяснявам какво представляват художествените течения и конкретно модернизмът (защото Кафка е писател-модернист). Третата лекция проследява житейския път на Кафка - семейна среда, бит, приятели, възлюбени... В четвъртата лекция говоря за художествения свят на писателя: теми, проблематика, герои, стил. Следващите четири лекции са посветени на главните текстове на Кафка - новелите "Метаморфозата", "В наказателната колония" и романите "Америка", "Процесът" и "Замъкът". Последната лекция от този курс (смятам я за най-важна) е обобщителна; а също така - крайно субективна.

Какво е времетраенето на тези филми-лекции?

Лиза Боева: Различно е. Зависи от задачата на всяка една от лекциите. Старая се всяка лекция да е с такава дължина, че хем да е максимално стегнато, без разводняване, хем максимално ясно, с достатъчно разяснения да разкажа и докажа своята теза.

Защо е нужно лекциите да бъдат организирани в курс, а не да се продават поотделно?

Лиза Боева: Курсът е конструиран така, че лекциите  да бъдат усвоявани в предложения от нас ред, с предложеното от нас темпо. Целта е постепенно да се натрупват знания, а не хаотично да се прескача по материала. 

 

За кого е предназначен този курс?

Лиза Боева:  Това е най-сложният курс, който сме създавали. Не защото използвам сложни термини, а заради философската висота на текстовете на Кафка. Също така: умишлено тук не давам обяснения - представям цитат от Фуко или Адорно без да обяснявам кои са тези личности. Т.е. курсът наистина е сложен, изисква вглъбяване.

 

Какъв хардуер или браузер ми трябва?

Момчил Стоянов (асистент и техническа поддръжка на платформата "Филизи 33"): Курсът е достъпен на всички устройства и се отваря с всички браузери. При възникнали технически проблеми можете да се свържете с мен – filizi33@yahoo.com

 

 

Мога ли да тегля лекциите?

Момчил Стоянов (асистент и техническа поддръжка на платформата "Филизи 33"): Не, лекциите не са достъпни за теглене.

 

 

Мога ли да купя курса като подарък за друг човек? Как става това?

Момчил Стоянов (асистент и техническа поддръжка на платформата "Филизи 33"): Моля, свържете се с мен (filizi33@yahoo.com) и аз ще Ви насоча.

 

Как се извършва заплащането на курса?

Момчил Стоянов (асистент и техническа поддръжка на платформата "Филизи 33"): Курсът може да бъде заплатен чрез кредитна или дебитна карта и по банков път.

 

Каква е политиката за връщане на парите?

Момчил Стоянов (асистент и техническа поддръжка на платформата "Филизи 33"): След като заплатите указаната сума, Вие ще получите достъп до курса (нужно е да влезете в своя профил в сайта на "Филизи 33"). "Отворена" за Вас ще бъде една лекция. В рамките на един ден можете да решите дали ще продължите нататък с курса или ще се откажете. Ако продължите, програмата автоматично ще "отвори" всички лекции от курса. Ако решите да се откажете (в рамките на един ден), моля, напишете ни и ние ще възстановим стойността. 

 

За какъв период от време ще имам достъп до курса?

Момчил Стоянов (асистент и техническа поддръжка на платформата "Филизи 33"): Щом веднъж сте закупили курса "Франц Кафка", той остава на Ваше разположение в рамките на 3 години (смятано от датата на закупуване), стига да не са нарушени Общите условия. Моля, прочетете Общите условия: там се подчертава, че курсът е само за лично ползване.

Точка #7 (от Общи условия): "Клиентът/поръчителят няма право да показва на обществени места, разпространява, използва публично, да публикува, възпроизвежда, копира, модифицира, премонтира предоставения материал. "Филизи 33" ЕООД може да прекъсне правото Ви на достъп по всяко време, ако настъпи съмнение за нарушаване на Общите условия. 

NB!

Ако имате още въпроси, моля, свържете се нас!

bottom of page