Уди Алън (днес има юбилей) не е "моят" режисьор, но...

Уди Алън (днес има юбилей) не е "моят" режисьор, но много обичам три от ранните му филми - "Ани Хол", "Манхатън" и "Зелиг".

По следващите му филми си го представях човек с логорея, невротичен и натраплив. Обаче попаднах на свирене на неговия бенд в бара на един хотел в Манхатън (Carlyle hotel). Туй бе преди 15-на години и цените бяха такива: 100 долара струваше резервирането на маса за 4-ма (отделно консумацията), на бара - 20 долара за висок стол (отделно моята кола и безплатните към нея фъстъци).

Аз много обичам диксиленд, но, разбира се (като повечето) бях тук заради Уди Алън. Обаче той се държа толкова нормално, толкова скромно: седеше на един стол през цялото време, не вдигаше очи към публиката, не се заиграваше с нея и по едно време наистина забравих за него и започнах да слушам музиката.

След години попаднах на концерт на бенда в Атина: пред огромна публика, бе шумно, крикливо и неинтересно. Нищо не чух от музиката, непрестанно щракаха фотоапарати, всички снимаха Уди Алън и го призоваваха да каже нещо забавно.

Уви, това се случва с мен и с филмите на Уди Алън. Загубвам им дирята, имам усещането за някакъв блудкав повтарящ се поток от еднаквости. Но "Ани Хол", "Манхатън" и "Зелиг" са велики.
2 преглеждания0 коментари
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
© 2006 - 2021 Филизи 33 ЕООД. Всички права запазени